Wie zijn wij

Onze missie:

“Wij begeleiden mensen in het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijk leiderschap,
zodat ze succesvoller en met meer voldoening richting kunnen geven aan hun leven

Het verhaal achter de BJEK Academy

Niets gebeurt zomaar. Ook niet het ontstaan van de Bepaal Je Eigen Koers Academy. Lees hieronder mijn verhaal en waarom ik besloot de BJEK Academy op te richten.

Lange tijd hield ik mezelf voor dat ik “goed bezig was”, zowel in werk als privé. Ik werkte hard om de juiste dingen te doen en de verwachtingen van mezelf en anderen waar te maken.

Toch was ik, door omstandigheden, ongemerkt op weg naar een stevige burn-out. Ik sliep slechts een paar uur per nacht, maakte lange werkdagen en zat met een hoofd vol zorgen. Mijn eigen batterij liep steeds verder leeg…

Het zal duidelijk zijn dat deze situatie niet goed voor me was. En zeker niet omdat dit al maandenlang duurde. En omdat ik niet wist hoe ik de situatie moest veranderen, voelde de situatie uitzichtloos. Tot dat ene moment.

Ik kreeg al wel steun en hulp maar ik kon zelf “het tij niet keren” omdat ik niet wist hoe. Tot ik me op een dag realiseerde: Het heeft geen zin om medelijden met mezelf te hebben. Het wordt tijd voor actie, tijd om beter voor mezelf te zorgen.

Waarom precies weet ik niet meer, maar ik wilde “iets nieuws” leren. Het maakte niet eens zoveel uit wat, dus kocht ik een boek over NLP.

Wat ik toen ontdekte was dat ik het heel erg leuk vond om nieuwe dingen te leren. Dat ik energie kreeg van het mezelf ontwikkelen. Een gevoel dat ik lang niet had ervaren maar dat wel mijn “reddingsboei” werd. Maar ik ontdekte al snel iets dat ik nog veel interessanter vond.

Want via ‘persoonlijke ontwikkeling’ kwam ik op het spoor van ‘persoonlijk leiderschap’: hoe geef je richting aan je leven. Het begon met het boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen Covey.

In deze klassieker beschrijft Covey hoe je leiding neemt over je eigen leven. De principes die worden beschreven in dit boek zijn zeer inspirerend en leidde voor mij tot eerste succesjes op weg naar “beter”.

Maar ik wilde meer…

Want hoe doe je dat in de praktijk, leiderschap over je eigen leven nemen?

Hoewel ik veel had en heb aan alle inzichten vanuit het boek van Covey, was ik vooral ook op zoek naar de praktische “hoe?”

Want hoe bepaal ik bijvoorbeeld mijn persoonlijke doelen, die passen bij mijn unieke mix van talenten, voorkeuren en persoonlijkheid? Mijn eigen koers.

Dus verdiepte ik me op dit vlak. Ik probeerde meerdere technieken tot ik vond wat werkte. Dus nu had ik een lange termijn koers, en een plan hoe daar te geraken. Maar ik wilde meer…

Want het hebben van een koers en een plan is 1 ding. Maar dan heb je ook nog zoiets als het dagelijks leven waarin we van alles willen en moeten. Hoe zorg je dat je én koers houdt én je dagelijkse taken effectief en efficiënt uitvoert?

Ik ontdekte een breed scala aan methodieken, technieken en hulpmiddelen die me daarbij konden helpen. En ik combineerde die samen met mijn professionele kennis op het gebied van Lean tools en Lean Leadership tot een systeem dat ik tot op de dag van vandaag gebruik.

De positieve impact op mijn leven is ongekend. En nu wil ik anderen helpen om hetzelfde te kunnen ervaren.

Want drie belangrijke inzichten vanuit mijn eigen reis:

  • Er bestaat een ongekende hoeveelheid aan praktische, handige methodieken en hulpmiddelen die ons kunnen helpen om beter richting te geven aan ons leven.
  • Maar het valt nog niet mee om deze technieken te vinden. Je moet goed zoeken en dat kan veel tijd kosten.
  • Het ontbreekt aan een opleidingsprogramma waarin je stap voor stap en in jouw eigen tempo kunt werken aan jouw versie van persoonlijk leiderschap.

Dus besloot ik om de Bepaal Je Eigen Koers Academy op te richten….

Roland Huijbregts

Want wat willen we met deze Academy bereiken?

⇒ Dat meer mensen de kans krijgen om de voordelen van persoonlijk leiderschap te ervaren

 

⇒ Dat de instap laagdrempelig en toegankelijk is en blijft

 

⇒ Dat de Academy structuur de mogelijkheid biedt om je verder te kunnen verdiepen

 

Zo houd je als deelnemer altijd zelf het stuur in handen wat betreft hoe snel en hoe ver je jezelf ontwikkelt

"Een laagdrempelige, serieuze, inspirerende manier om inzicht te krijgen waar je mee bezig bent en wat JIJ positief kunt veranderen aan JOUW leven!" - Sharon - cursist

Over ons logo

Ons logo vertelt een verhaal:

Het kompasicoon staat voor het langere termijn kompas dat deelnemers meekrijgen waarmee ze zichzelf op koers kunnen houden

De stijgende lijn bij de overgang van BJEK naar kompas (hier geaccentueert met de blauwe lijn) symboliseert dat door BJEK de vlakke, horizontale lijn wordt omgezet in een positieve lijn omhoog.

En de oranje “E” in BJEK benadrukt het woord “eigen”. Het gaat om jouw eigen koers, niet die van iemand anders!

Start nu met BJEK Academy
Neem contact op!